Програма за месеца

Новини

Фолклорът – настояще и бъдеще - 26.02.2020 г.

На 26 февруари 2020 година /сряда/ от 18.30 ч. в Малкия салон на Двореца на културата – Перник ще се състои „Фолклорът – настояще и бъдеще” – концерт на Народния оркестър „Граовска младост” при Общински комплекс Дворец на културата гр. Перник. Гост изпълнители са Наталиа Тодорова, Николай Боянов и Мария Викторова.

Наталиа Тодорова е на 18 години от град Годеч. Започва да пее народни песни когато е на 7 години. В 8 клас е приета да учи в НМУ "Любомир Пипков" в класа на Биляна Соколова. Носител на награди от фолклорни конкурси. Наталиа притежава нисък и плътен глас, с който впечатлява преподавателя си по камерна музика проф. Стефан Драгостинов и вече две години е част от неговия състав "Драгостинфолк Национал".

Николай Боянов е на 16 години от град София. От 6-годишен се занимава с народни танци при хореографа Ваня Пешкова и народната певица Галя Харалампиева. В 5 клас става ученик в НМУ "Любомир Пипков" в класа на д-р Галя Грозданова - Радева. От 2 години и по настоящем негов преподавател е Биляна Соколова. Николай Боянов е носител на множество златни медали от фолклорните конкурси: "Орфеева дарба", "Пиленце пее", "Напеви от Северозапада"; лауреат от конкурса на БНР "Млади фолклорни таланти"; носител на Голямата награда от конкурса "Гласовете ви чувам". Издава самостоятелен компактдиск. Продължава да се развива и с народни танци.

Мария Викторова Димитрова учи в ХІ клас в Национално музикално училище „Любомир Пипков” – София с ръководител Биляна Соколова. От           5-годишна започва да се занимава с народно пеене. Нейните музикални способности първа забелязва г-жа Мариана Янкулова - диригент на Народния хор към ДЮФА „Граовче” при ЦПЛР – ОДК гр.Перник. Едва 9-годишна вече е солист на хор. Носителка е на множество златни, сребърни и бронзови медали от различни конкурси и фестивали: Гранд при от конкурса„Орфеева дарба”; статуетка и едногодишна стипендия„Надка Караджова” от конкурса „Пиленце пее”; носителка на почетния знак на купа и златен медал от Старопланинския събор.

Заповядайте, за да се почувстваме българи!

ВХОД: 5.00 лв.

              4.00 лв. /за ученици и пенсионери/

Публикувано на: 2020-02-25 06:43:31